Dijkhuizen maakte Ajax-verrassing van dichtbij mee

Dijkhuizen: 'Het was eigenlijk doodzonde dat hij terugging naar Ajax'

15 september om 12:55

Marinus Dijkhuizen vindt het 'doodzonde' dat Kian Fitz-Jim afgelopen winter vervroegd is teruggekeerd bij Ajax. De middenvelder, die inmiddels is doorgebroken in Amsterdam, was aanvankelijk als huurspeler niet verzekerd van een plekje in de basis van Excelsior.

Ajax stalde Fitz-Jim afgelopen seizoen op huurbasis bij Excelsior. Vanwege personele problemen besloten de Amsterdammers hem in de winter vervroegd terug te halen. In de tweede seizoenshelft kwam Fitz-Jim echter amper in actie bij Ajax, maar onder Francesco Farioli is hij bezig aan zijn grote doorbraak. "Hij had het best wel moeilijk bij ons in de eerste instantie", vertelt Dijkhuizen bij Goedemorgen Eredivisie over Fitz-Jim, die hij meemaakte als trainer van Excelsior.

"Hij dacht: ik ga wel spelen, maar hij kwam laat binnen en toen stond het elftal al redelijk. Later ging de knop om bij hem. Hij had best een goede fase. Het was eigenlijk doodzonde dat hij wegging in de winterstop, want ik had eigenlijk verwacht dat hij na de winterstop door ging knallen. Hij werd toen alleen verleid door Ajax, dat begreep ik ook wel. Maar best wel zonde dat hij wegging", besluit Dijkhuizen.