Marinus Dijkhuizen doet boekje open over ontslag bij Excelsior

'Het was zwaar om thuis te zitten, ben helemaal kapot geweest van mijn ontslag'

15 september om 12:39

Marinus Dijkhuizen is 'helemaal kapot geweest' van zijn ontslag bij Excelsior. De momenteel clubloze oefenmeester werd deze zomer op straat gezet door de Kralingers, nadat Dijkhuizen met de club degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie.

Nadat Excelsior zestiende werd in de Eredivisie en in de finale van de play-offs over twee duels verloor van NAC Breda, moest Dijkhuizen het veld ruimen. "Het was zwaar om thuis te zitten", vertelt de coach nu bij Goedemorgen Eredivisie. "Gelukkig kan ik nu genieten van mijn vrijheid. Dat heb ik rond deze tijd nooit eerder gehad."

"Ik ben er helemaal kapot van geweest", gaat een eerlijke Dijkhuizen verder. "Degraderen is al een verschrikkelijke ervaring en dan komt daar ook nog eens ontslag overheen. Dat was een definitieve knock-out. Ik heb twee keer voor Excelsior gespeeld, ik ben twee keer gepromoveerd met de club en mijn vader kwam er graag: ik heb dus veel aan de club gehad, waardoor dit heel pijnlijk was."

Dijkhuizen zag zijn ontslag ook niet aankomen. "Ik was wel verrast. Ik verwachtte dat ik de kans zou krijgen, ook omdat ik bewezen heb een kampioensteam te kunnen bouwen. Tijdens de contractonderhandelingen in januari wilde Excelsior al een degradatieclausule opnemen. Daar is het bijna op geklapt. Ik was ervan overtuigd dat we in de Eredivisie zouden blijven."