Dijkhuizen vertelt over Excelsior-relletje

Dijkhuizen vertelt over Excelsior-relletje: 'Daardoor werd hij vrij rancuneus'

15 september om 10:52

Marinus Dijkhuizen stelt dat Redouan El Yaakoubi 'vrij rancuneus' is geworden bij Excelsior, nadat zijn aanvoerdersband werd afgepakt. Na de degradatie van Excelsior sprak El Yaakoubi harde woorden in een cryptisch interview. Dijkhuizen voelt zich aangesproken.

"Eén ding is zeker: het heeft niet gelegen aan de spelersgroep", zo vertelde El Yaakoubi na de degradatie van Excelsior. De stopper wilde echter niet zeggen aan wie de afdaling naar de Keuken Kampioen Divisie wél lag. Dijkhuizen houdt zich bij Goedemorgen Eredivisie eerst op de vlakte, maar uiteindelijk geeft hij toe dat hij zich aangesproken voelt. "Wie hij bedoelt? Dat weet ik niet, dat moet je aan hem vragen. Het kan om mij gaan, de directie of de club. Ik heb hem het nooit direct aan hem gevraagd, want ik heb hem niet meer gesproken."

"Ik had daar geen behoefte aan, want ik voelde me wel aangesproken", gaat Dijkhuizen verder. "Dat is wel pijnlijk, want ik heb hem drie jaar geleden persoonlijk opgehaald bij Telstar na een tip van Rick Kruys. Toen was hij nog niet heel bekend. In de eerste twee jaar heeft hij het geweldig gedaan bij ons. Maar eigenlijk is het begonnen met de beslissing van de directie om zijn aanvoerdersband af te nemen. Daardoor is hij vrij rancuneus geworden."

"Ik heb na het tweede jaar aan de technisch directeur (Niels van Duinen, red.) geadviseerd: ik zou afscheid van hem nemen. Ik merkte aan hem dat het bleef sudderen. Ik zag hem nog steeds als mijn aanvoerder, maar het bleef hem dwars zitten. Ja, hij was gekrenkt in zijn trots", besluit Dijkhuizen.