Reactie Owusu-Oduro na AZ - SC Heerenveen

KNVB opgelet: 'Ik weet dat Ghana mijn agent heeft gebeld'

15 september om 09:37
Laatste update: 15 september om 12:23

AZ-goalie Rome-Jayden Owuso-Oduro baalt van zijn tegentreffer in het duel met SC Heerenveen. De Alkmaarders boekten een recordzege, want er werd met 9-1 afgerekend met de Friezen. Ook gaat Owusu-Oduro in op het belletje van de Ghanese voetbalbond.

In de eerste helft kreeg Heerenveen een aantal mogelijkheden en dus moest Owusu-Oduro in actie komen. "Het tegendoelpunt is jammer, maar verder had ik een paar reddingen. Als je niet gekeken had, zou je denken dat ze niets gecreëerd hadden, maar dat was niet zo", vertelt de jonge doelman in gesprek met ESPN

Of Owusu-Oduro ondanks de ruime overwinning baalt van zijn tegentreffer? "Ja, ik win liever met 1-0 dan met 9-1", antwoordt hij. "Ik ben blij voor de jongens dat ze er een feest van hebben gemaakt, maar ik had toch liever mijn doel schoon gehouden."

Ook wordt Owusu-Oduro gevraagd naar de interesse van de Ghanese voetbalbond, dat lonkt naar de diensten van de jonge goalie. "Ik weet alleen dat ze mijn agent hebben gebeld en ik heb gezegd dat ik daar niet mee bezig ben, omdat ik me focus op mijn toekomst hier. We hebben ons met Jong Oranje gekwalificeerd voor het EK en dat is waar ik naar kijk. Wat gebeurt, gebeurt, maar ik focus me op AZ en Jong Oranje."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!