Been ziet in Parrot geschikte Feyenoord-spits

Been geeft Feyenoord transferadvies: 'Misschien dichter bij huis kijken'

15 september om 09:10

Mario Been ziet in Troy Parrot een geschikte spits voor Feyenoord. De Ierse spits maakte zaterdagavond veel indruk bij AZ door vier keer te scoren tijdens het thuisduel met SC Heerenveen (9-1).

Afgelopen seizoen speelde Parrot op huurbasis voor Excelsior, waar hij indruk wist te maken in de Eredivisie. Ondanks zeventien goals en vijf assists in 32 optredens wist hij degradatie voor de Kralingers niet te voorkomen. Deze zomer werd Parrot door AZ overgenomen van Tottenham Hotspur.

Been had Parrot graag bij Feyenoord aan het werk te zien en hij vraagt zich af waarom de Rotterdammers geen poging hebben gedaan om de spits in te lijven. "Feyenoord haalt achttien nationaliteiten en deze jongen liep op vijf kilometer van De Kuip te voetballen, bij Excelsior. Moet je dan altijd maar buitenlanders halen? Ik weet dat Parrott ook een buitenlander is, maar hij kent de competitie in ieder geval. Hij heeft het vermogen en de kwaliteit om goals te maken", vertelt Been bij ESPN.

Vervolgens geeft Been advies aan Feyenoord, waar hij in het verleden actief was als speler en trainer. "Misschien moet er vaker dichter bij huis gekeken worden, in plaats van over de grens. Dan is het nog maar afwachten of het een gouden greep is."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!