FC Twente morst punten tegen PEC Zwolle

FC Twente wint wéér niet: PEC Zwolle neemt één punt mee uit Enschede

14 september om 18:25

FC Twente beleeft een valse start in de Eredivisie. De ploeg van Joseph Oosting kwam niet verder dan 1-1 en zo werd ook PEC Zwolle in eigen huis niet verslagen. Twente blijft hierdoor steken op vijf punten uit vier wedstrijden.

Na een gelijkspel tegen Sparta Rotterdam en een verliespartij in en tegen Utrecht, was het voor FC Twente weer eens tijd voor drie punten. Die moesten in de eigen Grolsch Veste tegen PEC Zwolle gepakt worden. De bezoekers wonnen vorige wedstrijd overtuigend met 3-0 van Heracles Almelo.

PEC beleefde een droomstart in Enschede; spits Dylan Vente zette zijn ploeg na acht minuten op een 0-1 voorsprong op aangeven van Sherel Floranus. Die openingstreffer viel vrijwel uit het niets, omdat Twente daarvoor twee enorme kansen verprutste.

Twente bleef ondanks de tegentreffer oppermachtig en kreeg via Mitchell van Bergen en Daan Rots opnieuw grote kansen om te scoren. Ook na rust drong de thuisploeg aan en was Sam Lammers heel dicht bij de gelijkmaker. Na ruim een uur spelen zorgde Sem Steijn enigszins voor opluchting door de gelijkmaker binnen te werken, 1-1.

Centrale verdediger Mees Hilgers kreeg twee enorme kansen om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar hij kreeg de bal niet langs de goed keepende Jasper Schendelaar. Bij PEC mocht de teruggekeerde Younes Namli in minuut 75 zijn rentree maken.

Twente bleef aandringen en werd ook nog een aantal keer gevaarlijk, maar kon de bevrijdende 2-1 niet maken. Zo houdt de valse start van Twente aan en neemt PEC een punt mee uit Enschede.