Bosz vertelt over PSV-absentie Lang

Bosz geeft Lang-update: 'Het is niet dat hij niet fit of niet uitgerust is...'

14 september om 16:20
Laatste update: 14 september om 16:46

Peter Bosz heeft tekst en uitleg gegeven over de absentie van Noa Lang tegen NEC. De aanvaller lijkt uit voorzorg gespaard te worden bij PSV, terwijl Bosz benadrukt dat er niks op mentaal gebied speelt. Ook doet Bosz een boekje open over PSV-aanwinst Adamo Nagalo.

Tegen NEC moest PSV het stellen zonder Lang en Hirving Lozano, waardoor Malik Tillman naar de flank verhuist. Drie dagen na het duel met de Nijmegenaren gaat PSV op bezoek bij Juventus in de Champions League. "Ik heb dat mijn keuzes niet laten bepalen, want ik wil eerst deze wedstrijd winnen en met dat goede gevoel die kant opgaan. Maar natuurlijk moet je als trainer ook verder kijken", zegt Bosz bij ESPN.

"In welke keuzes het vooral mee heeft gespeeld? In de aanval, maar dan ga ik nu zeggen welke jongens normaal niet zouden spelen... Nee, je hebt gewoon gelijk: het speelt altijd mee in een aantal keuzes. Het heeft natuurlijk te maken met de fysieke gesteldheid van een aantal jongens", vervolgt Bosz, die de absentie van Lang koppelt aan zijn uitleg. "Dat is dus ook zo'n reden daarvoor. Nee, het is niet dat hij niet fit of niet uitgerust is. Maar precies wat je zegt: je moet soms keuzes maken."

"Of het zorgelijk is? Nee. Ik kan als trainer wat verder kijken en ik heb alle informatie. Jij vroeg of het zorgwekkend was: nee, absoluut niet. Hij zou dinsdag eventueel kunnen spelen, ja. Dit heeft niks met het mentale aspect te maken, niks", zegt Bosz over Lang.

Bosz wil Nagalo beter leren kennen

De trainer van PSV wordt ook gevraagd naar zijn eerste indruk van Nagalo. "Het is gewoon heel lastig, want we moesten wachten op een verblijfsvergunning. Tot die tijd mocht hij niet met ons meetrainen. Gisteren (vrijdag, red.) ging het sein op groen en heeft hij meegetraind. Maar een dag voor de wedstrijd doe je niet heel veel op zo'n training. Dus ik moet hem wat dat betreft nog beter leren kennen."