Man United verslaat Southampton

Manchester United en Ten Hag verslaan Southampton met dank aan De Ligt en Onana

14 september om 15:26

Manchester United heeft zaterdagmiddag met 0-3 gewonnen op bezoek bij Southampton. Daarmee rechtte de ploeg van Erik ten Hag de rug na de 0-3 nederlaag tegen Liverpool. André Onana en Matthijs de Ligt vertolkten een hoofdrol.

Na opeenvolgende nederlagen tegen Brighton & Hove Albion en Liverpool, moest United zich zien te herstellen op bezoek bij promovendus Southampton, dat nog geen punten wist te pakken in de Premier League. De Ligt en Joshua Zirkzee kregen beiden een basisplaats van Ten Hag. De 23-jarige spits, die opviel bij het Nederlands elftal, kreeg na een kwartier een kans om de score te openen, maar liet dat na.

Na een half uur kreeg Southampton dé kans om de leiding te pakken: na een overtreding van Diogo Dalot mocht Cameron Archer aanleggen vanaf elf meter, maar Onana bracht geweldig redding. Twee minuten later viel de openingstreffer aan de andere kant. De Ligt torende boven iedereen uit en kopte de 0-1 binnen.

Niet veel later verdubbelde Marcus Rashford de voorsprong voor United met een lage schuiver die via de paal in het doel belandde. De comfortabele voorsprong was verdiend te noemen voor de ploeg uit Manchester. Southampton kwam er, vooral na rust, nauwelijks meer aan te pas en tot overmaat van ramp kreeg Jack Stephens in minuut 79 een directe rode kaart.

United speelde de wedstrijd gemakkelijk uit en ondertussen maakte Manuel Ugarte zijn debuut in de Premier League. Diep in de blessuretijd zorgde invaller Alejandro Garnacho voor de kers op de taart door de 0-3 binnen te schieten. Ten Hag en zijn mannen komen door deze overwinning op zes punten uit vier wedstrijden.