Sjoerd Mossou neemt het op voor Memphis Depay

Bekritiseerde Memphis ontvangt steun: 'Zijn lifestyle hoeft niet de uwe te zijn'

14 september om 15:04

In een week waarin Joshua Zirkzee en Brian Brobbey een sterke indruk achterlieten bij het Nederlands elftal, maakte Memphis Depay zijn overstap naar het Braziliaanse Corinthians compleet. De transfer kwam laatstgenoemde op de nodige kritiek te staan, maar Sjoerd Mossou neemt het op voor de spits.

'Zijn lifestyle hoeft niet de uwe te zijn, hij waande zich misschien wat beter dan hij was, maar met Memphis Depay gaat tenminste niets ongemerkt voorbij', begint Mossou in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

De transfer naar Brazilië kwam Memphis vanuit vele hoeken op kritiek te staan. Zo zou onder andere bondscoach Ronald Koeman afscheid moeten nemen van de bijna topscorer van Oranje. 'Wie Memphis Depay deze week gepresenteerd zag worden in São Paulo, kan moeilijk volhouden dat hier een voetballer liep die zogezegd 'op zijn retour' is, of die cynisch zijn zakken gaat vullen in een lusteloze pseudo-competitie', schrijft Mossou echter.

'Wie ooit in Brazilië naar voetbal is geweest, weet wel beter', gaat de journalist verder. 'Alleen in de bekrompenheid van onze eigen navel zijn RKC of Almere City relevanter dan Fluminense of Grêmio. Memphis Depay koos vooral een route die we nog niet zo goed kennen. In Europa waren zijn opties wel zo’n beetje op, maar Turkije, Saudi-Arabië, Dubai of Qatar was zijn eer te na.'

De stap naar Zuid-Amerika levert Memphis dan ook complimenten op. 'Dat pleit voor hem. Alleen echte liefhebbers voelen de grootheid van een club als Corinthians, intens voetbalbolwerk van Socrates, Rivelino en Ronaldo, tot twee keer toe de beste club ter wereld', besluit Mossou.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!