Ten Hag over De Ligt

Ten Hag verklaart prestaties De Ligt: 'Dan zie je een speler van ander niveau'

14 september om 12:07

Erik ten Hag heeft een lans gebroken voor Matthijs de Ligt. De verdediger kende twee ongelukkige optredens bij Oranje, maar de manager van Manchester United heeft nog steeds alle vertrouwen in zijn pupil.

Manchester United neemt het zaterdag op tegen Southampton in de Premier League. In aanloop naar dat duel gaat Ten Hag in op vragen over De Ligt, die fel bekritiseerd werd in de media na zijn optredens bij Oranje. "Hij is een geweldige persoonlijkheid', aldus Ten Hag. "Met zijn karakter zal hij dit overwinnen en terugkomen in het Nederlands elftal. Het raakt zeker niet zijn clubsituatie. Ik ben niet bang voor deze situatie, ik ken zijn kwaliteiten, ik ken zijn persoonlijkheid en ik weet dat hij terug zal vechten."

Ten Hag verklaart waarom De Ligt niet in uitstekende vorm verkeert. "Hij had een moeilijke voorbereiding omdat hij geen wedstrijden speelde. Hij zit natuurlijk nog niet in zijn ritme, maar als hij eenmaal weer op volle kracht is, zie je een speler van een ander niveau."

De Ligt en Ten Hag hopen zaterdag met Manchester United de tweede zege van het seizoen te boeken in het duel met Southampton. De laatste twee duels met Brighton & Hove Albion en Liverpool gingen verloren. Tegen Fulham werd er dankzij een doelpunt van Joshua Zirkzee met 1-0 gewonnen.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!