Lothar Matthäus over vertrek De Ligt

Onbegrip over De Ligt: 'Beste verdediger, als ik dat hoor, schud ik mijn hoofd'

14 september om 09:40
Laatste update: 14 september om 10:21

Lothar Matthäus is nog altijd vol onbegrip over het vertrek van Matthijs de Ligt bij Bayern München. Der Rekordmeister verkocht de veelbesproken verdediger aan Manchester United. Dat is een grote fout geweest volgens de Duitse legende.

"De verdediging is de achilleshiel van Bayern", steekt Matthäus van wal bij de Duitse tak van Sky Sports. "Zonder De Ligt blijft het dat. De Ligt was veruit de meest stabiele verdediger van de club. En tóch verkochten ze hem."

De Duitse legende kan weinig begrip opbrengen voor de verkoop van de Oranje-international. "De Ligt was dé leider van de achterhoede. Nu is Bayern weer op zoek naar een leider. Voor mij is dat sneu beleid. Als De Ligt was gebleven, had ik me geen zorgen gemaakt. Nu twijfel ik aan Bayern."

"Iedereen weet dat de achterhoede van Bayern wankel is", aldus Matthäus. "Het is een situatie die we moeten accepteren. Maar de beste verdediger is verkocht en als ik dat dan hoor, schud ik mijn hoofd."

De Ligt is de laatste dagen een veelbesproken figuur. De verdediger kende een moeizame interlandperiode bij Oranje. Tegen zowel Bosnië & Herzegovina als Duitsland ging De Ligt de fout in. Bij Manchester United hoopt de stopper zich te herpakken.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!