Vermoedelijke opstelling Feyenoord

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Priske stelt aanwinst direct op in Groningen

14 september om 08:00
Laatste update: 14 september om 08:00

Brian Priske moet in aanloop naar het uitduel met FC Groningen een puzzel leggen. De trainer van Feyenoord, dat vanaf 18.45 uur te gast is in de Euroborg, moet het stellen zonder een aantal belangrijke spelers. Tegelijkertijd lonkt het debuut van zomeraanwinst Jodan Lotomba. 

Feyenoord kan weer beschikken over Gernot Trauner, maar de Oostenrijkse centrumverdediger is nog niet volledig wedstrijdfit. Mocht Priske kiezen voor een 4-3-3-opstelling, dan ligt een duo bestaande uit Thomas Beelen en David Hancko in de lijn der verwachting. Linksback Quilindschy Hartman is nog altijd geblesseerd, waardoor Gijs Smal zich kan opmaken voor een basisplaats. Hugo Bueno is immers geblesseerd. Met Lotomba haalde Feyenoord een opvolger voor de naar RB Leipzig vertrokken Lutsharel Geertruida in huis. De zomeraanwinst kan zomaar eens zijn basisdebuut maken tegen de promovendus. 

Datzelfde geldt niet voor Inbeom Hwang. De Zuid-Koreaanse middenvelder is nog niet speelgerechtigd. De middelste linie van de Rotterdammers zal zodoende hoogstwaarschijnlijk bestaan uit nieuwbakken aanvoerder Quinten Timber, Antoni Milambo en Gjivai Zechiël. Ramiz Zerrouki is nog geschorst. Zijn schorsing zou na het duel met Ajax eigenlijk voorbij zijn, maar die wedstrijd ging zoals bekend niet door. 

In de voorhoede zijn er vast en zeker basisplaatsen voor spits Santiago Gimenez en linksbuiten Igor Paixão. Over de positie van rechtsbuiten bestaan meer vraagtekens, dat ook omdat Calvin Stengs in Groningen niet van de partij is. Anis Hadj Moussa is een van de kandidaten om hem te vervangen. Feyenoord zal maar al te graag willen winnen in de Euroborg. De start aan het nieuwe seizoen is met vijf punten uit drie wedstrijden immers niet groots. 

De vermoedelijke opstelling van Feyenoord: Wellenreuther; Lotomba, Beelen, Hancko, Smal; Timber, Milambo, Zechiël; Hadj-Moussa, Gimenez, Paixão

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!