Ajax-banneling teruggehaald door Farioli, verdediger traint mee met hoofdploeg

Ajax-banneling teruggehaald door Farioli, verdediger traint mee met hoofdploeg

13 september om 22:40

Owen Wijndal traint weer mee met het eerste elftal van Ajax, zo is vrijdag op officiële beelden te zien. De linksback werd eind juli onlangs nog teruggezet naar Jong Ajax terwijl hij op zoek mocht naar een nieuwe club. 

Wijndal keerde deze zomer terug van Royal Antwerp FC, maar trainer Francesco Farioli leek het niet te zien zitten in de verdediger. Samen met Borna Sosa, Benjamin Tahirovic en Silvano Vos moest de speler het doen met Jong Ajax. Vos en Sosa vertrokken, maar Tahirovic en Wijndal bleven in Amsterdam. Onlangs klopte Panathinaikos nog aan bij Ajax voor de diensten van de linksback, maar Wijndal zou zelf het aanbod hebben afgewezen.

De terugkeer van Wijndal lijkt erop te wijzen dat Farioli nog een kans gaat geven aan de verdediger. Ajax heeft de komende weken een druk schema voor de boeg en treft onder meer Slavia Praag en Besiktas in de Europa League. Over anderhalve maand staan bovendien Feyenoord en PSV op het menu. Jorrel Hato en Dies Janse lijken wel voorlopig de voorkeur te krijgen op de linksbackpositie. 

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!