'Clubs zijn overvol schema zat'

'Clubs zijn overvol schema zat, play-offs om Europees voetbal verdwijnen'

14 september om 09:00
Laatste update: 14 september om 09:00

De opzet van de Eredivisie gaat vanwege de overvolle speelkalender vanaf volgend seizoen op de schop, meent sportmarketeer Chris Woerts vrijdagavond in Vandaag Inside. Met ingang van volgend seizoen zouden de wedstrijden van eind mei worden afgeschaft. 

Woerts doet in de uitzending van Vandaag Inside zijn verhaal. Volgens het drukke speelschema aan het einde van het seizoen zouden clubs zelf met de KNVB hebben gesproken. "Er gaat iets veranderen in de opzet van de Eredivisie. De vervelende play-offs van de nummer vijf tegen de nummer acht of de nummer zes tot de nummer negen, daar gaan ze mee stoppen. De clubs zijn het zat. De speeldagenkalender is te vol. Ze willen minder lang spelen, want met de play-offs ga je door tot eind mei."

Dit seizoen zijn de play-offs voor Europees voetbal wél nog onderdeel van het seizoen. Woerts weet niet zeker of dat een goed plan is. "Het gekke is: alle clubs zijn het erover een dat je het ook dit jaar nog kan invoeren. Want ze willen zeker weten dat ze de zesde plek op de coëfficiëntenranglijst behouden. Dan heb je de sterkste ploegen nodig."

De winnaar van de play-offs van het afgelopen seizoen werd verrassend Go Ahead Eagles. De club vloog er in Europees verband wel direct uit tegen SK Brann en dat komt de coëfficiënten allesbehalve ten goede. 

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!