'Frenkie lijkt klaar voor volgende stap in herstel en kan bijna aansluiten'

'Frenkie heeft goed nieuws voor Barça en is klaar voor volgende stap in herstel'

13 september om 20:11
Laatste update: 13 september om 21:15

Frenkie de Jong voelt zich goed over zijn blessureherstel en kan volgende week al aansluiten met de groepstrainingen van FC Barcelona, meent Mundo Deportivo. De Nederlandse middenvelder raakte in april geblesseerd en is nog altijd niet fit. 

Het Spaanse medium schrijft dat Frenkie al trainer Hansi Flick en de rest van de clubleiding heeft ingelicht over zijn voortgang. 'Bij sprints, bochten, balcontroles en passoefeningen ziet de speler er volkomen normaal uit', aldus de sportkrant. Frenkie, die zelf geen enkel risico meer wil nemen, is dusdanig positief dat een rentree al snel kan volgen. Barcelona is het seizoen goed begonnen en is als enige foutloze ploeg de koploper in Spanje.

Frenkie miste vanwege zijn kwetsuur al het EK in Duitsland en sinds maart werden ook al zeventien wedstrijden voor Barça gemist. Barcelona heeft een volle ziekenboeg: Flick kan ook niet over onder meer Gavi en Ansu Fati beschikken. Barcelona probeerde onlangs nog Frenkie te overtuigen om een operatie te ondergaan voor een definitieve oplossing van zijn enkelprobleem, maar de Nederlander ging daar niet mee akkoord. 

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!