Van Hanegem over transfer Memphis

Van Hanegem kraakt transfer: 'Hoe kom je erbij, in godsnaam?'

13 september om 18:13

Willem van Hanegem begrijpt weinig van de keuze van Memphis Depay om naar Corinthians te verkassen. De dertigjarige aanvaller werd eerste deze week gepresenteerd door de nummer zeventien van de Braziliaanse Série A.

"Hoe kom je erbij, in godsnaam?", vraagt Van Hanegem zich af in de Willem & Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad. "Ze staan zeventiende en gaan waarschijnlijk degraderen." Memphis is in navolging van onder meer de Braziliaanse Sócrates een grote speler bij Corinthians. "Die had ook een haarband. Misschien heeft Memphis het wel van hem. Wat een mooie speler was hij om te zien..."

Memphis is volgens Van Hanegem té gespierd. Datzelfde zegt De Kromme over Matthijs de Ligt, die hij in de interlandperiode bij Oranje in actie zag. "Ze doen overal maar gek met die gewichten", zucht de ras-Feyenoorder. "Dan worden ze zo opgeblazen." Met De Ligt, die in de rust tegen Duitsland (2-2) gewisseld werd, heeft Van Hanegem te doen. "Nu gaan ze zeggen dat hij te stevig is. Ik vond het sneu voor die jongen."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!