Schäfer over Simons en Geertruida bij Leipzig

Simons bewierookt in Duitsland: 'Eén van de beste spelers van Europa'

13 september om 17:27

Marcel Schäfer, sportief directeur bij RB Leipzig, heeft hoge verwachtingen van Xavi Simons en Lutsharel GeertruidaDie Roten Bullen wisten eerstgenoemde binnenboord te houden, Geertruida werd overgenomen van Feyenoord.

Simons wordt door Leipzig opnieuw gehuurd van Paris Saint-Germain. "Xavi is één van de beste spelers in Europa en behoort tot de meest veelbelovende talenten. Het is een geweldig signaal dat we hem hebben kunnen behouden", laat Schäfer optekenen door ESPN. De spelmaker genoot belangstelling van onder meer Bayern München, maar koos voor Leipzig. "Hij wil hier een sleutelspeler en een leider worden, voordat hij een volgende stap maakt."

Als het aan Schäfer ligt, wordt Simons volgende zomer permanent overgenomen van PSG. "Dat is natuurlijk ons doel, maar het is moeilijk te zeggen of dat lukt. Wij doen er altijd alles aan om onze beste spelers te behouden." De sportief directeur is blij met de komst van Geertruida. "Hij kan als controlerende middenvelder, rechtsback en zelfs als centrumverdediger spelen. Hij is van grote klasse."

"Lutsharel heeft veel potentie en is hongerig om zijn kwaliteiten te tonen in één van de beste competities ter wereld", aldus Schäfer. Leipzig komt zaterdagmiddag in eigen huis in actie tegen Union Berlin. Dan kan Geertruida in actie komen voor zijn nieuwe werkgever.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!