Vitesse verwacht puntenstraf

Vitesse hangt puntenstraf boven het hoofd: 'Heel vervelend, maar wel logisch'

13 september om 15:41
Laatste update: 13 september om 17:14

Er hangt Vitesse een vervelende nasleep van de benarde afgelopen periode boven het hoofd, zo meldt de club via zijn website. De Arnhemmers hebben de juiste financiële stukken nog altijd niet gedeeld met de licentiecommissie van de KNVB, waardoor een puntenaftrek in de lijn der verwachting ligt.

"Komende week zal de licentiecommissie zich buigen over mogelijke straffen voor Vitesse, naar aanleiding van het continu te laat inleveren van onze jaarrekeningen", licht algemeen directeur Edwin Reijntjes toe. Specifiek gezien is het de Arnhemmers - in een eerder stadium én nu - niet gelukt om de jaarrekening 2022/2023 en de halfjaarcijfers 2023/24 tijdig aan te leveren.

Dat levert Vitesse hoogstwaarschijnlijk een puntenstraf op, zo verwacht Reijntjes. "Heel vervelend en ook bijzonder jammer in een periode als deze, maar volgens de regels wel logisch. Even voor de duidelijkheid: een puntenstraf heeft geen invloed op de mogelijke strijd om de periodetitels", verklaart de algemeen directeur.

Na een stressvolle zomer, lukte het Vitesse op het nippertje om zijn proflicentie te behouden. Zodoende mochten de Arnhemmers onder leiding van John van den Brom starten aan het Keuken Kampioen Divisie-seizoen. Vitesse haalde vijf punten uit de eerste vier competitiewedstrijden. Vrijdagavond wordt het seizoen hervat met een uitwedstrijd tegen Jong AZ.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!