Babel over voetballerij en nieuwe club

Babel hoopt op nieuw avontuur, maar is niet 'wanhopig': 'Vitesse een mooie club'

27 augustus om 13:22
Laatste update: 27 augustus om 14:09

Ryan Babel is nog altijd clubloos. De aanvaller sluit een terugkeer op de Nederlandse velden en zelfs de Keuken Kampioen Divisie niet uit. Wel is de voormalig Oranje-international klaar met benaderingen door 'tussenagentjes'.

De transferdeadline nadert en de markt begint steeds meer los te komen. Babel heeft echter nog altijd geen nieuwe club sinds zijn vertrek bij het Turkse Eyüpspor. "Ik ben niet wanhopig hoor", steekt Babel van wal tegenover ESPN. "Ik heb natuurlijk zaakwaarnemers en tussenpersonen die hier en daar voor me aan het informeren zijn, maar ik heb genoeg te doen buiten het voetbal. Ik heb dit ook al eerder meegemaakt. Toen was ik nog jong en wel bang dat er geen club zou komen. Gelukkig kon ik toen bij Deportivo la Coruña tekenen."

'Tussenagentjes', noemt Babel de mensen die hem tegenwoordig veel benaderen. "Die bellen dan met mogelijke interesse uit Cyprus of weet ik veel waar. Ik hang eigenlijk altijd gelijk op." De aanvaller speelde sinds oktober vorig jaar geen wedstrijd meer. Voor Eyüpspor viel hij 20 minuten voor tijd in tegen Kocaelispor. "Om politieke redenen moest ik daar vertrekken", aldus Babel. "Maar ik had het gevoel dat ik zeker nog twee jaar op hoog niveau mee zou kunnen."

"Als ik nu zou stoppen, zou het een afscheid zijn via de achterdeur", vervolgt Babel. "Of eigenlijk zou het helemaal geen afscheid zijn. Dat zou ik jammer vinden en ik vind ook dat ik dat niet verdien. Voetbal blijft voor mij altijd nummer één." De 37-jarige routinier kijkt tot uiterlijk komende winter of er nog een club komt. "Anders is het mooi geweest."

Babel schiet een terugkeer naar Nederland niet bij voorbaat af, maar zijn prioriteit ligt er niet. "Maar bellen kan altijd. Ik zeg ook bij voorbaat geen nee tegen de Keuken Kampioen Divisie hoor. Vitesse is bijvoorbeeld een hele mooie club."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!