Erik ten Hag verwacht Tyrell Malaria snel terug bij Manchester United

Ten Hag verwacht Nederlander snel terug bij United: 'Hij zet grote stappen'

13 september om 14:14

Erik ten Hag verwacht binnenkort weer een beroep te kunnen doen op Tyrell Malacia bij Manchester United. De verdediger staat al ruim een jaar buitenspel wegens een slepende knieblessure, maar heeft in de tussentijd hard gewerkt aan zijn herstel. Hij wordt snel weer op het trainingsveld verwacht.

"Malacia boekt heel goede vooruitgang op dit moment", vertelt Ten Hag op de persconferentie aanloop naar het Premier League duel tussen Southampton en Manchester United van aankomende zaterdag. "Hij zet grote stappen, dus we denken dat we hem op korte termijn weer op de training mogen verwelkomen. Ik verwacht ook dat hij snel weer wedstrijden kan spelen."

Malacia kwam in de zomer van 2022 voor ongeveer vijftien miljoen euro over van Feyenoord. In zijn debuutseizoen maakte de Nederlander 22 keer zijn opwachting in de Premier League, alvorens hij de zware blessure aan zijn knie opliep. Dit seizoen lijken daar weer wedstrijden bij te gaan komen, aangezien Ten Hag in het voorseizoen al voorspelde dat Malacia 'begin oktober' weer terug zou zijn.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!