Politie wél aanwezig bij protest van Ajax-fans

Politie wél aanwezig bij protest van Ajax-supporters op Leidseplein

13 september om 13:56

De politie staakt rond het Eredivisie-duel van Ajax met FC Utrecht, maar is zondag wel aanwezig bij een aangekondigd protest van de Amsterdamse supporters. Dat heeft het Landelijk Actiecentrum Politieacties (LAC) laten weten aan ANP.

Meerdere supportersgroepen van Ajax zijn naar eigen zeggen 'helemaal klaar' met de politieacties. Ze kondigden daarom een protest aan op het Leidseplein zondagmiddag. Er werd opgeroepen om 'er samen een gezellige middag van te maken', nu iedereen door de afgelaste wedstrijd 'een vrije agenda heeft op dit tijdstip'.

De politie zal bij het protest van de Ajax-fans aanwezig zijn om een oogje in het zeil te houden. Volgens een woordvoerder van LAC is de demonstratie op het Leidseplein geen onderdeel van de door de politie aangekondigde stakingsacties voor een betere vroegpensioenregeling. "We hebben geen plannen om onze actie uit te breiden", klinkt het.

De woordvoerder benadrukt ook dat Ajax niet specifiek gekozen wordt als doelwit, nadat eerder al een streep moest worden gezet door De Klassieker tegen Feyenoord. Er wordt in het speelschema gekeken naar welke wedstrijden 'relevant' zijn, ofwel waar de politie-inzet het grootst is.