Feyenoord maakt nieuwe aanvoerder bekend

Feyenoord maakt nieuwe aanvoerder bekend na vertrek Geertruida

13 september om 13:37
Laatste update: 13 september om 13:43

Quinten Timber is de nieuwe aanvoerder van Feyenoord. Dat maken de Rotterdammers vrijdagmiddag bekend. De 23-jarige middenvelder neemt de band over van Lutsharel Geertruida, die naar RB Leipzig vertrok.

Timber groeide het afgelopen seizoen uit tot steunpilaar in De Kuip. Bovendien speelde hij zich in de selectie van Oranje. Timber zal de aanvoerdersband zaterdag voor het eerst dragen, in de uitwedstrijd bij FC Groningen in de Eredivisie.

Priske kondigde vrijdag op de persconferentie al aan dat hij zijn nieuwe aanvoerder had gekozen, maar dit moest hij nog met de groep delen. De voorkeur gaat dus uit naar Timber. "Er is een grote groep aanvoerders bij Feyenoord", zei de Deense coach. "Maar ik heb mijn beslissing genomen."

"Het is voor mij een eer om aanvoerder te mogen zijn van Feyenoord", reageert Timber. "Ik ben er heel blij mee en hoop deze rol zo goed mogelijk te gaan invullen. Ik heb erover gesproken met de trainer; hij en de club hebben het vertrouwen in mij uitgesproken. Sinds ik bij Feyenoord ben, probeer ik al mijn leiderschapskwaliteiten te laten zien. Dat probeer ik door te trekken en in die zin niet veel te veranderen."

Vorig seizoen was Gernot Trauner nog de aanvoerder van Feyenoord. De Oostenrijker kwam dit seizoen nog niet in actie door een blessure.