'Haye niet naar NAC, maar Eredivisie-concurrent'

'Haye verrast en tekent niet bij NAC Breda, maar bij Eredivisie-concurrent'

12 september om 23:42
Laatste update: 12 september om 23:57

Thom Haye keert toch niet terug bij NAC Breda. De 29-jarige middenvelder stevent af op een akkoord met Eredivisie-concurrent Almere City FC, meldt Voetbal International donderdagavond.

Volgens VI is Haye er zo goed als uit met Almere, dat daarmee NAC weet af te troeven. In Breda wilden ze ver gaan om de spelmaker terug te halen en dachten ze zelfs beet te hebben, maar de promovendus kwam bedrogen uit toen Almere City FC zich in de strijd mengde. Alleen de medische keuring staat een overstap nog in de weg. Daarmee kan Haye op korte termijn voor een grote kwaliteitsimpuls zorgen in de selectie van Hedwiges Maduro.

De Indonesische international vertrok deze zomer transfervrij bij sc Heerenveen, omdat hij hoopte op een buitenlands avontuur. Het ideale plaatje bleef echter uit voor Haye, die vorig seizoen goed was voor vier goals en vier assists in 32 Eredivisie-optredens. Hij tekent naar verwachting voor één seizoen bij Almere, waardoor hij volgend jaar mogelijk alsnog zijn gewenste avontuur krijgt.