Van Praag over vertrek Lenderink bij Ajax

Van Praag baalt van vertrek Lenderink: 'Geprobeerd op andere gedachten te brengen'

13 september om 10:36

Michael van Praag betreurt het vertrek van Susan Lenderink bij Ajax. Volgens de voorzitter van de raad van commissarissen heeft de financieel directeur fantastisch werk geleverd in Amsterdam. Ajax probeerde haar tevergeefs op andere gedachten te brengen.

Na een dienstverband van meer dan vijf jaar vertrekt financieel directeur Lenderink op eigen initiatief bij Ajax. "Het is jammer dat Susan Ajax gaat verlaten", steekt Van Praag van wal op de clubsite. "Zij heeft hier namelijk fantastisch werk verricht. Wij hebben nog geprobeerd haar op andere gedachten te brengen. Natuurlijk respecteren we haar beslissing en kunnen we concluderen dat ze in de afgelopen vijfenhalfjaar jaar veel voor Ajax heeft betekend."

"Naast haar financiële taken, met name ook waar het gaat om het verder professionaliseren van de organisatie", vervolgt Van Praag. "Ze heeft vanaf de eerste dag het directieteam versterkt, leiderschap getoond en verantwoordelijkheid voor de organisatie genomen. Het is nu aan ons om zo snel mogelijk een goede opvolger voor haar te vinden, terwijl zij zich vol blijft inzetten voor de club. Wij vinden het fijn dat Susan ook bereid is om hem of haar daarna nog in te werken."

Dat Ajax Lenderink over heeft proberen te halen, is opvallend. Volgens De Telegraaf was de positie van de financieel directeur onhoudbaar geworden. Dat heeft alles te maken met de financiële en sportieve crisis waar de Amsterdammers de laatste jaren in verkeren.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!