Lenderink reageert op Ajax-vertrek

Lenderink 'trots' na tijd bij 'mooiste club van Nederland': 'Enorme stappen gezet'

13 september om 10:26
Laatste update: 13 september om 10:29

Susan Lenderink geeft op de clubsite van Ajax toelichting op haar besluit om te stoppen als financieel directeur bij Ajax. Naar eigen zeggen hebben de Amsterdammers onder haar leiding enorme stappen gezet in het professionaliseren van de organisatie. Ze kijkt trots terug op haar dienstverband bij 'de mooiste club van Nederland'.

"Na vijfenhalf jaar heb ik besloten om te stoppen bij Ajax", steekt Lenderink van wal. "Een belangrijke taak bij mijn aanstelling was het verder professionaliseren van de organisatie. De afgelopen jaren hebben we enorme stappen gezet in de strategische planning, de professionalisering van onze processen, de verdere digitalisering en de beoogde cultuurverandering. Het fundament is verstevigd en daarmee toekomstbestendig."

Lenderink blikt terug op haar jaren bij de Amsterdammers. "Ik kijk terug op een intensieve maar vooral mooie periode en ben trots op onze gezamenlijke prestaties op het veld en daarbuiten. Het is een voorrecht om deel uit te maken van de mooiste club van Nederland."

Ajax en Lenderink gaan nog tot uiterlijk 1 maart 2025 met elkaar door. Dat heeft te maken met het overdragen van haar taken aan haar nog onbekende opvolger. Haar contract loopt tot medio 2026, maar daar komt dus vroegtijdig een einde aan.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!