Henry komt op voor welzijn van spelers

Henry duidelijk over nieuw format: 'Het zijn te veel wedstrijden, echt te veel'

13 september om 09:03

Thierry Henry maakt zich zorgen om de volle speelkalender voor voetballers. Volgens de oud-voetballer is zowel de fysieke als de mentale gesteldheid van de spelers in gevaar door het moordende speelschema.

De start van de Champions League is inmiddels nabij. Henry begrijpt dat er wordt uitgekeken naar het nieuwe format met meer wedstrijden. "Maar er is een maar", laat de voormalig profvoetballer optekenen door The Athletic. "Want ik kies de kant van de trainers. Het zijn te veel wedstrijden. Echt te veel."

Vervolgens stelt Henry dat hij zich niet voor kan stellen hoe de huidige generatie spelers omgaat met het drukke schema en hij wijst hierbij naar Jude Bellingham. "Bellingham is al geblesseerd. Het is lastig om eerst een EK te moeten spelen, dan terug te komen en daarna weer naar de nationale ploeg te moeten", legt de Fransman uit. "Natuurlijk wil ik graag wedstrijden zoals AC Milan tegen Liverpool en Manchester City tegen Internazionale zien, maar het is simpelweg te veel."

Ook wijst Henry op de mentale gesteldheid van spelers. "Als speler wil je elke wedstrijd in actie komen. Je wil overal deel van uitmaken, laten zien wat je kunt", vertelt hij. "Laten we het niet alleen over de fysiek hebben, maar ook over wat het mentaal met een speler doet. Je moet altijd maar presteren en het geld en alles eromheen vergeten."

"Je moet alle duels bij elkaar optellen. Als je alleen naar de Champions League kijkt, is het oké. Maar voeg je de Nations League toe, het WK voor clubs...", gaat Henry verder. "Het is te veel. Het gaat erom dat het zich opstapelt. Kijk naar hoeveel wedstrijden elke speler afzonderlijk speelt. Dat is wat ik wil zeggen. Het welzijn van de spelers is belangrijk."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!