Burgering over verschil tussen Keuken Kampioen Divisie en Tweede Divisie

'Het verschil tussen de Tweede Divisie en de KKD is niet zo heel groot'

13 september om 08:37
Laatste update: 13 september om 09:44

Byron Burgering maakte deze zomer de overstap van de Tweede Divisie (GVVV) naar de Keuken Kampioen Divisie (FC Den Bosch). De 23-jarige vleugelaanvaller had niet lang nodig om zich aan te passen aan het hogere niveau.

Bij GVVV maakte Burgering een dusdanig goede indruk dat FC Den Bosch besloot om het een nieuwe kans te geven in het profvoetbal. In 2019 debuteerde hij namens FC Eindhoven, maar het bleef bij twee korte optredens. "Dat ik me makkelijk heb aangepast verbaast me niet zo", vertelt Burgering aan Voetbal International.

"Van de buitenkant denken mensen dat er een groot niveauverschil is tussen spelers in de Tweede Divisie en in de Keuken Kampioen Divisie", vervolgt Burgering zijn verhaal. "Mensen zien te weinig Tweede Divisie, daar lopen echt veel kwalitatief goede spelers rond. Het verschil is niet zo heel groot."

Met name aan de intensiteit van de trainingen wist Burgering zich snel aan te passen. "Het grootste verschil zit in het tempo. Dat ligt hoger in de KKD. Verdedigers zijn sneller, op de trainingen is het niveau veel hoger", legt de aanvaller het verschil tussen de Tweede Divisie en de KKD uit. "Met alle respect voor de Tweede Divisie, maar het geld is op zaterdag te verdienen in de vorm van premies. Er zijn veel broodvoetballers in de Tweede Divisie die een aardig zakcentje bijverdienen naast een baan, maar dat gebeurt op zaterdag en niet op een trainingsavond. En ik snap het als je ook nog een baan hebt. Als je die keuze maakt, is de Tweede Divisie top natuurlijk."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!