Yamal wil clublegende worden bij FC Barcelona

'Ik hoop dat ik nooit weg hoef te gaan bij Barça, ik wil een clublegende worden'

13 september om 08:17
Laatste update: 13 september om 09:44

Lamine Yamal is niet van plan om in de toekomst FC Barcelona te verruilen voor een andere club. De tienersensatie hoopt uit te groeien tot een clublegende bij de Spaanse topclub. Verder gaat het supertalent in op zijn kansen op de Gouden Bal.

Na een uitstekend seizoen, waarin Yamal op jonge leeftijd uitgroeide tot basisspeler bij Barça en het EK won met Spanje, één van de dertig genomineerden voor de Gouden Bal. De smaakmaker hoorde van zijn nominatie toen hij bij de nationale ploeg met teamgenoot Nico Williams in de lift stond. "Iedereen feliciteerde ons, maar ik maak geen enkele kans. Al is het een mooi opwarmertje", aldus Yamal in het Spaanse televisieprogramma El Hormiguero.

Af en toe wordt Yamal vergeleken met Lionel Messi, maar de jongeling vindt het zelf daar nog veel te vroeg voor. "Er is nog een heel lange weg te gaan. Leo is de beste aller tijden. Als je met hem wordt vergeleken, betekent het dat je iets goed doet", vertelt Yamal. "Maar het is heel moeilijk om zijn niveau te halen."

Ten slotte komt Yamal te spreken over zijn toekomstplannen. Het supertalent is niet van plan om weg te gaan bij Barça, dat afgelopen zomer een astronomisch bod van Paris Saint-Germain geweigerd zou hebben. "Ik hoop dat ik nooit weg hoef te gaan bij Barcelona, ik wil een legende van de club worden", besluit Yamal, die nog een contract heeft tot de zomer van 2026.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!