Karsdorp over transfer naar PSV

PSV-aanwinst doet boekje open: 'Ik kon ook naar Turkije, maar...'

13 september om 07:57
Laatste update: 13 september om 09:43

Rick Karsdorp voelt zich goed op zijn plek bij PSV, waar hij wil gaan strijden om de prijzen. Na een moeilijke tijd bij AS Roma is de vleugelverdediger weer teruggekeerd in Nederland, waar hij eerder speelde in dienst van Feyenoord.

"Het is echt heel snel gegaan allemaal", stelt Karsdorp in gesprek met het Eindhovens Dagblad. De vleugelverdediger hoopt bij PSV zijn carrière een nieuw leven in te blazen. "Ik ben na de vorige wedstrijd van PSV al kort in de kleedkamer geweest. Even iedereen een handje gegeven. Daardoor voelde ik me meteen een beetje onderdeel van het team."

Hoe zou Karsdorp PSV op dit moment in één woord omschrijven? "Het voelt als een familieclub. Ik heb een heel warm welkom gekregen en daar was ik ook naar op zoek, na een lange tijd in Rome", doelt de back op zijn lastige periode bij AS Roma. "Er was daar weinig perspectief meer voor me en daarom was het goed om een nieuwe koers te gaan varen. PSV? Het is gewoon de kampioen van Nederland, hè. En actief in de Champions League. In Italië heb ik de Eredivisie goed gevolgd en het is indrukwekkend wat PSV vorig jaar heeft laten zien."

De familie van Karsdorp is blij dat hij is teruggekeerd in Nederland. Als voormalig speler van Feyenoord, waar hij in 2017 kampioen werd, wordt hij af en toe een 'overloper' genoemd. "Als ik terug naar Feyenoord was gegaan, hadden mensen misschien om andere redenen weer geklaagd", vertelt de verdediger. "Ik gun de club het beste, natuurlijk. We hebben samen schitterende tijden beleefd en laten we die in ere houden. Dat moet toch kunnen? Het was prachtig bij Feyenoord. Maar ik dien nu de belangen van PSV omdat deze optie zich aandiende en ik nog lang niet uitgevoetbald ben. Ik kon ook naar Turkije, maar dit is een hele mooie sportieve kans voor mij en ik hoop dat de mensen het me gunnen."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!