Barça ziet salarislimiet in La Liga stijgen

Barça ziet salarislimiet stijgen, maar Olmo slechts tijdelijk ingeschreven

12 september om 20:56

FC Barcelona mag komend seizoen fors meer aan salarissen besteden. De Catalanen hebben van La Liga een salarislimiet van 426 miljoen euro gekregen. Dat is 156 miljoen meer dan de voorbije jaargang.

Hoewel de salarislimiet van Barça voor het eerst in tweeënhalf jaar flink is verhoogd, lijkt de club nog altijd iets meer uit te geven dat toegestaan. Het betekent niet dat de club reeds aanwezige spelers niet mag opstellen, maar er zijn wel beperkingen bij het registreren van nieuwe spelers. Kort gezegd: door de huidige financiële situatie mogen de Catalanen alleen één euro uitgeven als er eerst één euro binnenkomt. 

Onder meer Dani Olmo kreeg al te maken met de beperkingen bij Barça. De Spaanse international miste de eerste twee wedstrijden van het seizoen, omdat er niet genoeg salarisruimte was om hem in te schrijven. Door de blessure van Andreas Christensen kon de club echter gebruik maken van een speciale regel. Olmo kon tijdelijk als vervanger van de Deen worden geregistreerd. Dat is echter alleen geldig tot 1 januari. Dan zal Barça alsnog genoeg ruimte moeten hebben om de aanvallende middenvelder in te schrijven.

Het salarisplafond van La Liga is in het leven geroepen om financieel een oogje in het zeil te houden bij clubs. Real Madrid spant nog altijd de kroon in Spanje met een limiet van bijna 755 miljoen euro. Atlético Madrid completeert het podium met 310 miljoen.

Pijnlijk is de situatie voor Sevilla, dat naast Europees voetbal greep. De zevenvoudig Europa League-winnaar heeft een limiet van 2,5 miljoen euro. Het is duidelijk dat Sevilla daar héél ver boven zit, maar het bedrag is dus vooral van invloed op het aantrekken van nieuwe spelers. Voor de Andalusiërs is bepaald dat van elke euro die er binnenkomt, 60 cent mag worden uitgegeven. Bijvoorbeeld door lucratieve uitgaande transfers, blijft er het een en ander mogelijk.