Ajax-fans protesteren tegen politiestakingen

Ajax-supporters zijn het zat en kondigen protest aan: 'We zijn er klaar mee'

12 september om 19:36
Laatste update: 12 september om 20:14

Voor de supporters van Ajax is de maat vol nu ook het Eredivisie-duel met FC Utrecht is afgelast vanwege een politiestaking. De Amsterdamse fans kondigen een protest aan voor zondag 14.30 uur op het Leidseplein.

Eerder ging er al een streep door De Klassieker tegen Feyenoord. Ook rond het duel met NAC Breda legde de politie het werk neer, maar die wedstrijd kon wel doorgaan. Meerdere supportersgroeperingen van Ajax zijn het zat en gaan zondag om 14.30 uur protesteren, het beoogde tijdstip van het treffen met de Domstedelingen.

'Wij, Ajax-supporters, zijn er helemaal klaar mee dat de wedstrijden van Ajax continu doelwit zijn van dit soort politieacties. Mede door deze acties lopen we na zondag drie wedstrijden achter in de competitie en moeten wedstrijden ingehaald worden op ongelukkige dagen en tijdstippen', schrijft onder meer AFCA Supportersclub.

'Nu wij zondag om 14.30 uur niet in het stadion zijn, hebben we met z’n allen een vrije agenda op dit tijdstip', gaat het statement verder. 'Daarom ontmoeten we elkaar allemaal om 14.30 uur op het Leidseplein om er samen een gezellige middag van te maken. Daarnaast kunnen we onze stem laten horen tegen de aanhoudende politiestakingen tijdens Ajax-wedstrijden.'

Het is niet uitgesloten dat de politie de komende tijd vaker staakt rond voetbalwedstrijden. De onderhandelingen met het kabinet over het vroegpensioen zijn voorlopig gestrand, werd eerder donderdag duidelijk. Zelfs Champions League-duels zijn niet veilig voor de politieacties.