Ten Hag geeft update: United-aanwinst kan debuteren, concurrent Zirkzee afwezig

Ten Hag kan United-aanwinst laten debuteren: 'Hij is beschikbaar'

12 september om 18:36
Laatste update: 13 september om 17:42

Manuel Ugarte kan dit weekend zijn debuut maken voor Manchester United, als The Red Devils op bezoek gaan bij Southampton. Erik ten Hag kan nog geen beroep doen op Rasmus Højlund en Luke Shaw, ondanks dat de twee op de weg terug zijn.

Zaterdagmiddag om 13.30 uur Nederlandse tijd trappen Southampton en United het Premier League-weekend af. In aanloop naar de wedstrijd belegde Ten Hag donderdag een persconferentie. Daar werd de Nederlandse manager onder meer gevraagd naar de beschikbaarheid van Ugarte.

De United-aanwinst moest deze week een lange reis vanuit Zuid-Amerika maken, waar hij met Uruguay interlands heeft gespeeld. "Hij is vanmiddag (donderdag, red.) teruggekeerd bij ons. Hij is beschikbaar voor de wedstrijd tegen Southampton", aldus Ten Hag.

Ten Hag gaf ook een update over de gesteldheid van Højlund en Shaw. De twee kwamen dit seizoen wegens blessureleed nog niet in actie voor Manchester United. "Højlund en Shaw boeken allebei erg goede progressie in hun herstel, maar ze zijn nog niet klaar voor zaterdag", zo klonk het.