Ten Hag koeltjes na nieuwe uithaal van Ronaldo

Ten Hag koeltjes na nieuwe uithaal van Ronaldo: 'Hij is ver weg van hier'

12 september om 17:47
Laatste update: 12 september om 17:47

Erik ten Hag heeft kort gereageerd op de nieuwe sneer die Cristiano Ronaldo aan hem uitdeelde. De Portugese superster zei indirect dat hij Ten Hag een gebrek aan ambitie verwijt, maar de Nederlandse manager van Manchester United lijkt daar niet van onder de indruk te zijn.

"Ze zeggen dat ze niet kunnen meedoen om de prijzen in de Premier League en in de Champions League. Als trainer van Manchester United kún je dat niet zeggen", zei Ronaldo deze week onder meer over Ten Hag, terwijl de zesvoudig Ballon d'Or-winnaar rondom zijn vertrek bij United al hard uithaalde naar Ten Hag. Op zijn persconferentie in aanloop naar het competitieduel met Southampton reageert de Nederlander nu op de sneer van Ronaldo.

"Hij zei juist dat Manchester United de Premier League niet kan winnen", steekt Ten Hag van wal. "Hij is ver weg van Manchester. Iedereen mag zijn mening hebben, dat is oké. Of ik wel vertrouwen heb in een goede afloop? Laten we in mei kijken waar we staan. Het seizoen is nog jong."

In 2022 werkten Ten Hag en Ronaldo nog even samen op Old Trafford. De voormalig trainer van Go Ahead Eagles, FC Utrecht en Ajax gebruikte de aanvaller in die tijd regelmatig als invaller en daarover stak Ronaldo zijn frustratie niet onder stoelen of banken. Daardoor werd de huidige nummer 7 van Al Nassr disciplinair geschorst, terwijl zijn contract uiteindelijk ontbonden werd.