Ronaldo laakt Ten Hag: 'Als trainer van Manchester United kun je dat niet zeggen'

Ronaldo laakt gebrek aan ambitie bij Ten Hag: 'Dat kún je niet zeggen'

11 september om 13:55
Laatste update: 11 september om 13:56

Cristiano Ronaldo heeft zich andermaal kritisch uitgelaten over Erik ten Hag. De samenwerking bij Manchester United verliep beslist niet vlekkeloos, en nu heeft de aanvaller tegenover Rio Ferdinand aangegeven dat hij zich niet kan vinden in de wijze waarop de trainer zich uitlaat over de ambities van The Red Devils.

"Manchester United moet in mijn ogen alles opnieuw opbouwen", vangt Ronaldo aan, waarna hij kritisch is op trainer Ten Hag. "Ze zeggen dat ze niet kunnen meedoen om de prijzen in de Premier League en in de Champions League. Als trainer van Manchester United kún je dat niet zeggen. Je moet op zijn minst zeggen: we hebben misschien niet de potentie, maar we gaan het proberen. Je moét het proberen."

"Als Ten Hag luistert naar Ruud van Nistelrooij... die kan misschien helpen", vervolgt Ronaldo. "Hij kent de club en de club moet luisteren naar de spelers die er succesvol waren. Rio (Ferdinand, red.), Roy Keane, Paul Scholes, Gary Neville en als trainer Sir Alex Ferguson. Je kan een club niet opnieuw opbouwen zonder kennis."

Eerder, kort voor zijn vertrek uit Manchester, sprak de Portugees zich al stevig uit over Ten Hag. "Ik heb geen respect voor hem, want hij toont geen respect voor mij. Eerlijk, ik zou dit niet moeten zeggen, maar dat maakt me niet uit. Mensen moeten de waarheid horen. Ja, ik voel me verraden en ik voel dat sommige mensen me hier niet willen. Niet alleen dit jaar, maar ook vorig jaar", zo vertelde de steraanvaller tegenover Piers Morgan.