NOS behoudt uitzendrechten WK

NOS heeft nieuws voor voetbalfans en deelt bericht over uitzendrechten WK's

12 september om 16:44
Laatste update: 12 september om 16:47

Evenals de voorgaande eindtoernooien zullen ook het WK 2026 en WK 2030 te zien zijn bij de NOS. De omroep heeft de uitzendrechten wederom binnen weten te halen, zo meldt het donderdag zelf via de website.

"Het WK-voetbal voor mannen is één van de grootste sportevenementen ter wereld en heeft daardoor enorme journalistieke relevantie", licht hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman van NOS Sport toe. "Zeker wanneer het Nederlands elftal zich plaatst."

"In 2030 is het precies honderd jaar geleden dat het eerste Wereld Kampioenschap plaatsvond", gaat hij verder. "Daar zijn genoeg verhalen over te vertellen, zowel van binnen als buiten de stadions. Dat past ook heel goed bij de taak van de NOS."

De omroep is dan ook blij dat het wederom alle wedstrijden mag gaan verslaggeven via televisie, radio en online. Het WK 2026 wordt gehouden in Canada, Mexico en de Verenigde Staten. In 2030 reizen de gekwalificeerde landen af naar Spanje, Portugal en Marokko.

Eerder wist de NOS al een deal te sluiten met de UEFA over de rechten van het EK voetbal 2028. Ook dat landentoernooi zal dus, net als het EK van afgelopen zomer, te zien zijn via de NOS.