Pochettino nieuwe bondscoach van Verenigde Staten

VS zorgt voor stunt en maakt bondscoach bekend richting WK in eigen land

11 september om 07:13
Laatste update: 11 september om 07:15

Mauricio Pochettino is aangesteld als nieuwe bondscoach van de Verenigde Staten. De oefenmeester is de opvolger van Gregg Berhalter, die op 10 juli werd ontslagen na een teleurstellende Copa América.

Voor Pochettino wordt het zijn eerste klus als bondscoach. De ervaren clubtrainer stond in de afgelopen jaren voor de spelersgroep bij Espanyol, Southampton, Tottenham Hotspur, Paris Saint-Germain en Chelsea. In 2026 organiseren de Verenigde Staten het WK samen met Mexico en Canada en zodoende heeft Pochettino nog veel tijd om daarnaartoe te werken met zijn ploeg.

"Mauricio is een winnaar met een grote passie voor het ontwikkelen van spelers en het vermogen om een samenhangend elftal te bouwen", vertelt sportief directeur Matt Crocker, die de beslissing heeft gemaakt om Pochettino aan te stellen, in gesprek met de officiële kanalen. "Zijn staat van dienst spreekt voor zich en ik ben ervan overtuigd dat hij de juiste keuze is om het potentieel van onze getalenteerde ploeg te benutten."

Ook Pochettino is blij met zijn aanstelling bij de VS. "Deze beslissing (om hoofdtrainer te worden van de VS, red.) ging voor mij niet alleen over het voetbal, maar ook over de reis die dit team en dit land maken", aldus de Argentijn. "De kans om bondscoach te worden van de VS kon ik niet laten schieten. Het is een groep spelers met veel talent en potentie. We gaan samen iets speciaals opbouwen waar het hele land trots op kan zijn."