Ajax bouwt aan een nieuw/verbeterd trainingscomplex

Ajax werkt aan 'grootse' plannen met oog op toekomst: 'Hebben 25 jaar stilgestaan'

12 september om 15:00

Er zit behoorlijk schot in het project 'De Nieuwe Toekomst', zo meldt Ajax Life. Volgens het medium is de Amsterdamse club bezig met het verbouwen van het trainingscomplex en liggen er 'grootse dingen' in het verschiet.

'Als je nu arriveert bij sportcomplex De Toekomst, kun je er niet omheen: hier zijn grote dingen gaande', schrijft Ajax Life, alvorens projectleider Melle Sitters toelichting geeft. "Dit project geeft vooral energie. Het is gaaf iets neer te zetten waarmee Ajax tientallen jaren vooruit kan", aldus laatstgenoemde.

"Het hoofdveld wordt één van de velden waar mooie affiches gespeeld kunnen worden en waarop het eerste elftal vaker gaat trainen, zodat ze meer zichtbaar zijn voor jeugdspelers", onthult Sitters. "Maar de focus ligt nu op fase één, de herontwikkeling van het bestaande sportcomplex."

Het voltooien van het gehele project 'De Nieuwe Toekomst' kan wellicht nog drie jaar duren, maar de urgentie is voelbaar. Zo vertelt Sitters. "Toen De Toekomst in 1996 werd opgeleverd, kwam de hele voetbalwereld kijken. Dat was baanbrekend. De afgelopen 25 jaar bleven we wat betreft faciliteiten ietwat stilstaan, terwijl de topsport met al zijn specialismen steeds meer vraagt."

Daarom werken Sitters en zijn team hard aan toekomstbestendige topsportfaciliteiten, met in totaal veertien natuurgrasvelden, hoogwaardige trainings-, performance- én medische faciliteiten.