Mikel Arteta verlengt contract bij Arsenal

Groot contractnieuws uit Noord-Londen: 'Wil nog veel meer bereiken komende tijd'

12 september om 14:01

Mikel Arteta heeft zijn contract verlengd en verbindt zich voor de lange termijn aan Arsenal, zo maakt de Premier League-grootmacht via de officiële kanalen bekend. Arsenal is naar eigen zeggen een weg naar succes ingeslagen en wilde de Spanjaard belonen met vertrouwen.

In aanloop naar The North London Derby van aankomende zondag lag een contractverlenging van Arteta al in het verschiet. Het doorgaans goed ingevoerde The Athletic deed melding van een contract tot medio 2027. Arsenal zelf spreekt van een 'contract voor de lange termijn'. Het vorige contract van de Spanjaard liep tot de zomer van 2025.

Arteta werd in 2019 hoofdtrainer van Arsenal en wordt in Noord-Londen gezien als de grondlegger van een wederopstanding. In 2020 legde de Spanjaard beslag op de FA Cup en in 2023 bracht hij The Gunners na zeven jaar absentie weer Champions League-voetbal, net zoals deze jaargang.

De oefenmeester is zelf in zijn nopjes met de verlengde samenwerking. "Ik voel me buitengewoon trots, erg opgewonden en kijk uit naar wat er nog gaat komen. Ik wil de komende jaren nog veel bereiken dan wat we samen al hebben gedaan. Je kunt zien dat we nu anders zijn dan toen ik kwam. We kijken ernaar uit om de reis samen met de fans voort te zetten", verklaart hij op de website van de club.