Brenet tekent contract in Qatar

'Brenet heeft gewenst avontuur te pakken en gaat lucratief contract tekenen'

12 september om 13:13
Laatste update: 12 september om 13:27

Joshua Brenet gaat in Qatar een contract tekenen bij Al-Rayyan, zo meldt het Algemeen Dagblad. Dit betekent dat de dertigjarige vleugelverdediger een half jaar na de breuk met FC Twente een nieuwe werkgever heeft gevonden.

Volgens het AD is Brenet inmiddels medisch gekeurd in het Midden-Oosten. Bij Al-Rayyan gaat de verdediger, die in het verleden speelde voor PSV en FC Twente, een contract tekenen voor één jaar. 'Daarmee heeft Brenet eindelijk zijn gewenste buitenlandse avontuur te pakken', schrijft het medium.

Eind maart werd het aflopende contract van Brenet bij FC Twente verbonden. Er was namelijk naar buiten gekomen dat de verdediger was veroordeeld tot een mand celstraf voor het rijden zonder rijbewijs. De international van Curaçao is in beroep gegaan tegen deze uitspraak.

Brenet beleefde zijn doorbraak bij PSV, waar hij een oproep voor het Nederlands elftal afdwong. In totaal kwam de verdediger tot twee interlands bij Oranje. In 2022 werd Brenet door FC Twente overgenomen van het Duitse TSG Hoffenheim. In zijn tweede seizoen bij de Tukkers was de aanvallend ingestelde back goed voor negen doelpunten.