Ajax-verdediger Baas kijkt veel naar Blind

Baas: 'Hij heeft die exceptionele kwaliteit, wil ik ook graag beter in worden'

12 september om 12:03

Youri Baas kijkt veel naar Daley Blind ter inspiratie. De Ajax-verdediger is onder de indruk van de kwaliteiten van Blind in balbezit en hoopt hier zelf ook aanzienlijk in te verbeteren. Ook gaat Baas in op de komst van Danielle Rugani bij Ajax.

"Sowieso heb ik altijd veel naar Daley Blind gekeken. Daar heb ik eerder ook nog mee getraind en mee samen gespeeld, natuurlijk", aldus Baas als hij in een interview met Voetbal International wordt gevraagd naar zijn voorbeelden. "Hij heeft de exceptionele kwaliteit om met één pass tussen de linies vijf of zes man te breken. Ik weet niet zo goed of je dat kan trainen of dat dit puur talent is, maar het is wel iets waar ik zelf ook graag beter in wil worden. Verder wil ik nog meer leidend worden in het organiseren, verdedigend in de lucht wat sterker worden en moeten er nog wel wat kilootjes aan."

Ook komt Baas te spreken over de komst van Rugani bij Ajax. Is dit goed of slecht nieuws voor eerstgenoemde? "Goed nieuws, lijkt me. Concurrentie is altijd goed en hij is een speler met ik weet niet hoeveel wedstrijden (171, red.) in de Serie A achter zijn naam, dus dat is iemand waar ik in verdedigend opzicht vast heel veel van kan leren", stelt Baas. "Een verdediger van Juventus zal niet naar Ajax komen om op de bank te komen zitten, nee, dat klopt. Maar dat doet niemand. Het is aan mijzelf of ik blijf staan of niet."