Jansen over Maarten Brink en politiestakingen

Jansen fel over politiestakingen: 'Word ik heel moe van, heb het gehad met hem'

12 september om 08:30

Anco Jansen wordt 'moe' van de manier waarop Maarten Brink, projectleider van de politiestakingen in Nederland, te werk gaat. De ESPN-analist ergert zich aan het feit dat de politie het 'volledig over de rug van het voetbal speelt'.

"Persoonlijk word ik heel erg moe van Maarten Brink", steekt Jansen van wal bij Voetbalpraat van ESPN nadat hem gevraagd wordt naar de politiestakingen. "Ik heb het wel een beetje gehad met die man. Er valt natuurlijk wel wat voor hun doel te zeggen, maar het is een politieke kwestie. Het wordt nu wel volledig over de rug van het voetbal gespeeld. Ook dat gedreig met de Champions League-wedstrijden. Het is een politiek probleem. Dan zou ik zeggen: probeer het dan met je acties ook bij de politiek gaan houden."

Niet alleen bij voetbalwedstrijden wordt er gestaakt. Ook bij de demonstraties van Extinction Rebellion is het raak. Jansen benadrukt dat er een groot verschil zit tussen die 'stakingen'. "Bij Extinction Rebellion staken ze niet eens, maar handhaven ze gewoon nog voor de veiligheid van die mensen. De rest is allemaal bij het voetbal. Daar raak je de politiek niet mee, want die vinden het heerlijk als een wedstrijd afgelast wordt. Het is nu wel een keer mooi geweest."

Jansen heeft een duidelijk advies voor de politie en Brink in het bijzonder. "Volgende week is het Prinsjesdag en ik heb één tip. Als je mijn respect zou willen hebben dan zou ik daar eens een keer gaan staken. Dan tref je de politiek en niet de supporters en de voetbalclubs."