Farioli krijgt complimenten van zaakwaarnemer Ajax-aanwinst

Zaakwaarnemer zomeraanwinst Ajax lovend over Farioli: 'Pas op voor hem'

11 september om 20:16
Laatste update: 11 september om 21:26

Davide Torchia, de zaakwaarnemer van Ajax-verdediger Daniele Rugani, bevestigt dat Napoli deze zomer ook een oogje had op zijn cliënt. Rugani koos uiteindelijk echter voor Ajax en trainer Francesco Farioli lijkt daar een belangrijke rol bij te hebben gespeeld.

Bij het Napolitaanse Radio Kiss Kiss vertelt Torchia over Rugani. De Italiaanse stopper verruilde Juventus uiteindelijk op huurbasis voor Ajax, maar ook Napoli had interesse. "Ik kan alleen zeggen dat Giovanni Manna (sportief directeur van Napoli, red.) Rugani waardeert", zo vertelt Torchia, die ook uitlegt waarom de keuze van zijn cliënt op Ajax is gevallen. "Ajax is de meest historische club van Nederland. Ik ben daar vijftien dagen geweest en het is een zeer georganiseerde club."

Vervolgens steekt Torchia de loftrompet over Farioli. "Pas op voor Farioli, want van wat ik heb gezien is hij ondanks zijn jonge leeftijd erg goed voorbereid. De oplossing die Ajax bood beviel ons sowieso erg goed. Ze begonnen mij al op 29 juni te bellen voor Rugani. Ze hebben hun best gedaan om Daniele te strikken en dat waardeerden wij heel erg."

Tot dusver kwam de dertigjarige Rugani één duel in actie voor Ajax, in de Europa League tegen Jagiellonia Bialystok. Doordat Ajax - FC Utrecht komend weekend geen doorgang vindt, kan Rugani pas volgende week woensdag zijn Eredivisie-debuut maken voor de Amsterdammers.