'Meer politiestakingen niet ondenkbaar, Eredivisie-wedstrijden op losse schroeven'

'Meer politiestakingen niet ondenkbaar, Eredivisie-wedstrijden op losse schroeven'

12 september om 06:30
Laatste update: 12 september om 06:30

Naast de politiestakingen rondom De Klassieker en Ajax - FC Utrecht, zijn meer stakingen na woensdag niet langer ondenkbaar. De reden: onderhandelingen tussen het kabinet en de vakbonden over het vroegpensioen zijn gestaakt. Dat meldt de NOS.

Woensdag heeft het kabinet een eerste voorstel omtrent het vroegpensioen afgewezen zien worden, zo weet de NOS. Het besluit van de vakbonden kan weleens slecht nieuws voor de voetbalfans betekenen.

Het kabinet zou niet voornemens zijn om aan de wensen van de vakbonden te voldoen, waardoor meer acties van de vakbonden in de lijn der verwachting liggen. Onder deze al aangekondigde acties vallen ook stakingen van de politie, wat op zijn beurt weer invloed heeft op het verloop van de Eredivisie.

"We hebben er allemaal last van", verklaart werkgeversorganisatie VNO-NCW. "Onder andere in het ov en bij wéér een voetbalwedstrijd worden stakingen verwacht. De oproep aan de vakbonden is: kom gewoon terug aan tafel. Dat is waar we het moeten en kunnen oplossen..."

Ajax zag de voorbije weken al twee wedstrijden afgelast worden, wegens de politiestakingen. Onder andere De Klassieker werd verzet. Ook aanstaande zondag zal Ajax niet in actie komen, omdat het treffen met FC Utrecht niet door mocht gaan zonder aanwezigheid van politie.