Politie staakt ook rond risicoduel Ajax - Utrecht

Politie staakt opnieuw rond duel van Ajax: treffen met FC Utrecht onzeker

6 september om 09:15

De politie gaat weer actie voeren rond een wedstrijd van Ajax. Agenten zullen niet aanwezig zijn tijdens het Eredivisie-duel van de Amsterdammers met FC Utrecht, bevestigt een woordvoerder aan De Telegraaf.

Agenten legden vorig weekend al het werk neer rond Feyenoord - Ajax, waardoor burgemeester Ahmed Aboutaleb uit veiligheidsoverwegingen een streep moest zetten door De Klassieker. Eerder was er ook geen politie-inzet bij NAC Breda - Ajax, maar die wedstrijd ging wel door.

In de strijd voor een goede Regeling Vervroegd Pensioen Uittreden (RVU) wordt nu voor de derde keer een duel van de Amsterdammers gekozen. "We hebben gekeken naar welke wedstrijd het weekend van 15 september op de agenda stond. We hebben gekozen voor de wedstrijd Ajax-FC Utrecht omdat de druk op deze wedstrijd en het aantal daarbij ingezette politieagenten het grootst in", zegt woordvoerder Maarten Brink van de politiebonden.

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema zal samen met de politie en het Openbaar Ministerie moeten beslissen of de wedstrijd zonder agenten doorgang kan vinden. Ajax - FC Utrecht staat te boek als risicoduel.