Van Persie looft Oranje-uitblinker

Van Persie looft Oranje-uitblinker: 'Als je zo speelt, biedt dat mooi perspectief'

11 september om 22:36
Laatste update: 11 september om 22:58

Robin van Persie vindt dat Brian Brobbey zichzelf heeft laten zien tijdens het treffen tussen Nederland en Duitsland in de Nations League. De all-time topscorer van het Nederlands elftal ziet ook dat Brobbey heeft bewezen dat je niet per se moet scoren als spits.

In Drachten, op een dag voor G-voetballers, staat Van Persie de NOS te woord. Het gaat ook even over het duel tussen het Nederlands elftal en Duitsland van dinsdagavond, dat in een 2-2 gelijkspel eindigde. "Ik vond Brobbey erg sterk spelen", zegt de trainer van sc Heerenveem. "Hij laat zien dat je als spits niet per se hoeft te scoren. Je kunt alsnog heel belangrijk zijn in het spel."

Van Persie is van mening dat Brobbey goed is omgegaan met de druk. Joshua Zirkzee maakte namelijk eveneens indruk tegen Bosnië en Herzegovina, waarna niet iedereen voorstander was van de basisplaats van Brobbey tegen Duitsland. "Vooraf zeiden mensen dat het moeilijk zou worden, maar als je zo speelt is dat een mooi perspectief", vindt Van Persie, die in brede zin heeft genoten van het duel. "Ik vond het een hartstikke leuke wedstrijd, leuk om naar te kijken, erg dynamisch."