Van Polen ziet 'bizar groot verschil' Gravenberch bij Oranje

Van Polen verbaast zich bij Oranje: 'Bizar hoe groot verschil is, hoe kan dat nou?

11 september om 21:39

Bram van Polen vindt het 'bizar' dat Ryan Gravenberch nu de grote uitblinker is bij Oranje, terwijl hij op het EK nog alle wedstrijden op de bank bleef zitten. De voormalig rechtsback sluit niet uit dat Arne Slot een grote rol speelt in de stormachtige ontwikkeling van Gravenberch.

Aan tafel bij Voetbalpraat wordt Gravenberch besproken. "Ik vind het bizar hoe groot dat verschil kan zijn", begint Van Polen. "Op het EK hadden we gewoon een probleem met middenvelders, echt een groot probleem: de een na de ander viel weg. Hoe kan het dan dat je geen minuut maakt en u over twee wedstrijden zo'n beetje de beste man van het veld bent? Hoe kan dat nou?"

De kans is aanwezig dat de ontwikkeling van Gravenberch gepaard gaat met de komst van Slot bij Liverpool, ziet ook Van Polen. "Arne heeft mij nooit getraind, maar in de paar jaar dat ik met hem speelde was hij al een soort trainer. Hij was altijd bezig met: hoe kan ik mensen raken. Dat zat hem in hele kleine dingetjes."

"Arne was wel een luie voetballer, maar als het de hele week een beetje kabbelde, dan merkte hij dat en kwam hij wel eens naar me toe. Dan zei hij: zometeen bij het positiespel even gasgeven, desnoods loop je er maar even een omver. Hij kon heel goed mensen raken en voor zich winnen. Ik ging meteen aan. Volgens mij raakt hij al zijn spelers en dat is wel de kunst als trainer", besluit Van Polen.