Veltman laat van zich horen na storm aan kritiek

Verguisde Veltman doet zijn verhaal: "Ik vind dat het heel ver is gegaan"

11 september om 21:19
Laatste update: 11 september om 21:24

Joël Veltman heeft voor het eerst gereageerd op de ophef die rondom hem is ontstaan, na het duel tussen Arsenal en Brighton & Hove Albion. De Nederlander vertolkte een hoofdrol rondom het moment waar Declan Rice zijn tweede gele kaart voor ontving.

Na een duel met Rice kreeg Veltman een vrije trap mee. Die probeerde hij snel te nemen, maar daarbij trapte hij tegen de Arsenal-middenvelder aan. Rice gaf de bal echter tegelijkertijd een tikje, waardoor de scheidsrechterlijke beslissing twee kanten op kon. Uiteindelijk kreeg Rice zijn tweede gele kaart en de verdediger van Brighton & Hove Albion mocht de vrije trap opnieuw nemen. Veltman ontving vervolgens de nodige kritiek in Engeland, waarna zijn vrouw Naomi Veltman aan de bel trok op Instagram. Nu reageert het opleidingsproduct van Ajax zelf voor het eerst op de ophef.

"Ik vind dat het heel ver is gegaan, met de commentaren op social media", zo zegt Veltman voor de camera van Sky Sports. "We leven nu toe naar een nieuwe wedstrijd, dus ik wil er niet al te veel over zeggen. Het enige wat ik er nu nog over kwijt kan, is dat ik Rice niet wilde schoppen. Toen hij de bal wegtikte, tikte ik hem aan. Ik vind dat alles nogal hard is geweest. Als je mijn reactie terugkijkt, zie je ook dat ik de scheidsrechter niet vraag om een tweede gele kaart."

Veltman zag Rice zelf uiteindelijk volwassen reageren op de situatie. "Dat verraste mij persoonlijk wel. Rice zei: ik had die bal niet weg hoeven tikken, ik zou het beter moeten weten. Daarmee toont hij erg veel karakter."

Bekijk de beelden van het veelbesproken moment hieronder