Bazoer van AZ naar Konyaspor

Witte rook: Bazoer verruilt AZ na twee seizoenen voor Turks avontuur

11 september om 18:31
Laatste update: 11 september om 20:47

Riechedly Bazoer maakt de overstap van AZ naar Konyaspor. Dat melden de Alkmaarders op de clubsite. De verdediger annex middenvelder kwam twee seizoenen uit voor de club. 

Ondanks dat Bazoer nog een contract tot medio 2025 had bij AZ, vertrekt de 26-jarige rechtspoot transfervrij. Het contract van de middenvelder annex verdediger is naar verluidt in goed overleg ontbonden. Konyaspor heeft Bazoer vast weten te leggen. De oud-speler van onder meer Ajax en Vitesse tekent tot medio 2026 bij de Tukse Süper Lig-club. 

Bazoer maakte in 2022 de overstap naar AZ en kwam uiteindelijk tot 68 duels voor de Alkmaarders. Met name in het seizoen 2023-2024 speelde Bazoer veel wedstrijden. Dat is tevens het seizoen dat AZ tot de halve finale van de Conference League kwam. Bazoer kwam dat seizoen 42 keer in actie. 

In de jeugd kwam Bazoer uit voor PSV en maakte nog voor zijn debuut de gevoelige overstap naar Ajax. Daar brak Bazoer door en haalde hij zelfs het Nederlands elftal. Uiteindelijk belandde de spelverdeler via VfL Wolfsburg, FC Porto, FC Utrecht en Vitesse bij AZ.