Advocaat hoort niets van Bazoer

Advocaat is klaar met Bazoer: 'Dan hoeft het op een gegeven moment niet meer'

4 september om 08:31
Laatste update: 4 september om 08:33

Riechedly Bazoer heeft geen gehoord gegeven aan een oproep voor het Curaçao van Dick Advocaat. Volgens laatstgenoemde is er meermaals geprobeerd om contact op te nemen met de verdediger, maar Bazoer lijkt geen oren te hebben naar een plek in het elftal van Advocaat.

Advocaat spreekt nog wel regelmatig mat Tahith Chong, maar de middenvelder van Luton Town wil zijn situatie voorlopig nog even aankijken. Ook hoopte de oefenmeester op Bazoer, maar dit lijkt er niet meer in te zitten. "Kees (Jansma, red.) heeft zes berichten ingesproken, maar daar wordt niet op gereageerd. Dan hoeft het op een gegeven moment niet meer", vertelt Advocaat in gesprek met ESPN

Ook heeft Advocaat gesproken met Justin Kluivert over een plek bij Curaçao. De aanvaller is deze week door bondscoach Ronald Koeman opgeroepen bij Oranje als vervanger van Joey Veerman. "Kluivert heeft het goed gezien. Ik heb ook gezegd dat hij één van de weinigen is die daar nog voor geschikt voor is", aldus Advocaat. "Al denk ik nog steeds dat het heel moeilijk wordt voor het grootste gedeelte van de mensen die denken dat ze nog bij het Nederlands elftal kunnen komen."

Na de oproep van Koeman heeft Advocaat niet meer gepraat met Kluivert. "Ik vind het alleen maar leuk voor hem dat hij het waarmaakt", stelt de 76-jarige manager. "Uiteindelijk gaat het als voetballer om het Nederlands elftal."

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!