Quansah over Van Dijk bij Liverpool

Van Dijk dé leider bij Liverpool: 'Nog nooit iemand zien doen, irriteert ons soms'

11 september om 15:31

Jarrel Quansah wrijft in zijn handen met Virgil van Dijk als aanvoerder bij Liverpool. De Engelse verdediger leert veel van zijn concullega bij The Reds. De Oranje-international zet alles op alles om zijn teamgenoten dingen bij te brengen, tot aan het irritante toe.

Met Arne Slot als nieuwe coach bij Liverpool begon Quansah het seizoen nog als basisspeler. Daar kwam verandering in toen de Nederlander rigoureus ingreep en de Engelsman in de eerste Premier League-wedstrijd van het seizoen tegen Ipswich Town in de rust wisselde. Quansah weet dat het beter moet en leert veel van Van Dijk. "Met al de ervaring die hij heeft en de situaties waarin hij zich heeft bevonden, is het alleen maar logisch dat hij zijn kennis deelt, zodat wij het beste uit onszelf halen", aldus Quansah tegenover The Daily Mail.

Bij het Nederlands elftal is Van Dijk, ook naar eigen zeggen, dé leider van het elftal. Dat is bij Liverpool niet anders. "De manier waarop Virgil je door de wedstrijd heen praat, dat heb ik nog nooit iemand zien doen", aldus Quansah. "Hij irriteert ons soms, maar het is allemaal met de goede bedoelingen."

Quansah moet Van Dijk en Ibrahima Konaté momenteel voor zich dulden bij Liverpool. De Engelsman weet wat hij moet doen om daar verandering in te brengen. "Ik moet een van de beste verdedigers van Europa zijn om basisspeler te worden bij Liverpool."